Yazılım öğrenmek istiyorsunuz fakat nereden başayacağınızı bilmiyor musunuz? Bu yazımızda Yazılım öğrenebileceğiniz 5 YouTube kanalını sizler için derledik.

Hangi programlama dilini öğrenmek istiyorsunuz

Yazılım öğrenmek istiyorsanız öncelikle hangi teknolojiyi ve dolayısıyla hangi programlama dilini öğrenmek istediğinizi belirleyin. Örneğin Web teknolojilerini öğrenmek istiyorsanız HTML, CSS, Javascript gibi yapıları öğrenmelisiniz.Mobil uygulama öğrenmek istiyorsanız Java, Kotlin yada Flutter gibi programlama dillerini öğrenmelisiniz. Programlama dillerinin hangi teknolojilere ait olduğunu bilmiyorsanız şu yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Şimdi gelelim yazılım konusunda en beğenilen 10 Youtube kanalına. Bu kanalları içeriklerine ve beğenilme düzeylerine göre sıraladık.

1- C# – SendeKodyaz

Kanal anlaşılır, sade ve detaylı anlatımıyla öne çıkıyor. C# programlama dilini basit düzeyden, herkesin kolaylıkla anlayacağı düzeyde anlatıyor. Eğer C# öğrenmek istiyorsanız tavsiye ediyoruz.

2- HTML, CSS, Python – Yazılım Bilimi

Kanal Yazılım konusunda oldukça geniş bir içeriğe sahip. Python, HTML, CSS, Java gibi diller kanalın içeriklerinde var. Özellikle web öğrenmek istiyorsanız bu kanalı tavsiye ederiz.

3- Java – sina5an

Kanalda Java, Unity, Blender 3D modelleme gibi bir çok yazılım dersi bulabilirsiniz. Hocamızın sakin ses tonu ve anlatımıyla Java ve diğer konuları kolayca anlıyorsunuz.

4- Veri Yapıları, Algoritmalar – Bilgisayar Kavramları

Şadi Evren Şeker nam-ı diğer Bilgisayar Kavramları veri yapıları ve algoritmaların Türkçe eğitimi konusunda öncülerden diyebiliriz. Yani bir çok algoritmanın dilimizde yayınlanmış notları yokken Şadi hocamız sitesinde Türkçe olarak algoritmanın çalışma mantığını anlatarak bir çok Bilgisayar mühendisliği öğrencisine yardımcı olmuştur. Şimdi de bunu Youtube kanalı ile gerçekleştiriyor. Son zamanlarda söyleşi videoları çekse de önceki videolardan çok şey öğrenebilirsiniz.

5- React Native – React Native Dersleri

Aslında React Native konusunda çok fazla ders yok Youtube’da. Bu yüzden React Native Dersleri kanalı bu eksiği gidermiş gibi görünüyor.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required